Selecteer een pagina

Buiten is het bijna herfst, binnen in de supermarkt zijn de bokbieren weer verkrijgbaar. Elk jaar doen brouwers hun best om dit traditionele Nederlandse seizoensbier zo lekker mogelijk te krijgen. Vorig jaar waren er maar liefst 125 soorten bokbier. Het is een mooie uitdaging om ze allemaal te proberen. Maar dat is misschien niet voor iedereen weggelegd. Wie een poging wil wagen mag zich melden, want die voortgang zou ik graag willen volgen.

 

Rondom het bokbierseizoen zijn er diverse activiteiten. Zo is er zondag 9 oktober de twintigste editie van de Nationale Bokbierdag in Zutphen. Diverse landelijke en lokale bokbieren zijn hier te proeven. De traditionele optocht met diverse paardenspannen en het bokbier in houten vaten op de wagen trekt duizenden bezoekers. Meer informatie via www.bokbierdag.nl.

Een week later is er op 14, 15 en 16 oktober in Utrecht het Bockbierfestival op het Ledig Erf. Meer informatie via www.bockbierfestival.nl.

Van 28 tot 30 oktober is er het PINT Bokbierfestival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De deelnemende brouwerijen worden halverwege oktober op de website bekend gemaakt: www.pintbbf.nl.

 

Uiteraard verzorgt Houdt van bier ook bokbierproeverijen. Dit kan op meerdere manieren. Van een blindproeverij met de wat bekendere merken tot een bokbierproeverij met minder bekende tot onbekende bokbieren. Neem gerust contact op voor de mogelijkheden!