Selecteer een pagina

De derde en laatste editie van Hertog Jan Ongekend komt 27 februari 2016 uit. Wat voor soort bier deze laatste van de ongekend reeks is, blijft tot de presentatie op zaterdag 27 februari geheim.

In september 2015 kwam de eerste editie, ook wel HJA15/1 genaamd op de markt. Een stormloop op het gelimiteerde brouwsel kwam los. Het bier was gebotteld in een zwarte kruik, zonder informatie over wat voor bier het was. Wel zat er een dichte enveloppe bij met de bijbehorende informatie. Pas na een aantal slokken mocht deze geopend worden. Zo moest iedereen eerst proeven en dan pas ontdekken wat voor bier het was. Eind november volgde HJA15/2. Ook hierbij weer hetzelfde verhaal. Inmiddels kijken bierliefhebbers uit naar de derde en afsluitende bier uit deze serie.

Voor de reeks Hertog Jan Ongekend kregen drie brouwers de mogelijkheid om hun persoonlijke recept eenmalig te brouwen. Van elk brouwsel is slechts één ketel gebrouwen. Deze eenmalige brouwsels zijn te koop bij Jan Linders Supermarkt, Mitra en bij geselecteerde Hertog Jan Cafés en natuurlijk in Arcen bij de brouwerij zelf.

Een aantal jaar geleden had Hertog Jan ook al een bijzondere actie. Toen verschenen de bieren X en Y op de markt. Bierdrinkers mochten stemmen welk bier ze het lekkerst vonden. De winnaar is inmiddels bekend als Hertog Jan Karakter