Selecteer een pagina

De actie geniet en geef deed mijn hart sneller kloppen. Een bekend klinkend, niet meer bestaand, biertje kunnen proeven en iets geven voor het goede doel is voor mij als bierliefhebber een gouden combinatie. Helemaal omdat ik Hertog Jan toch wel een hele fijne brouwerij vind.

Op donderdag 1 september en het daaropvolgende weekend was ik niet in de gelegenheid om een café te bezoeken waar Het Elfde Gebod verkrijgbaar was. Van enkele vrienden kreeg ik al jaloersmakende foto’s van het goudblonde biertje in het bijbehorende glas op het terras. Reikhalzend keek ik uit naar de maandag, waarop het bier ook bij de Albert Heijn en Mitra verkrijgbaar zou zijn.

Nou woon ik om de hoek bij een Albert Heijn, dus maandag voordat ik naar mijn werk ging, bracht ik even een bezoek aan deze supermarkt. In de hele winkel nog geen spoor van Het Elfde Gebod. Omdat misschien nog niet alle leveringen binnen waren, laat staan alle vakken gevuld, liep ik geduldig weer naar buiten. In mijn lunchpauze liep ik langs een andere AH vlak bij mijn werk. Ook daar nog geen spoor van de kruikjes Hertog Jan. Een medewerker die ik er naar vroeg wist van niks en ook zijn manager had er nog nooit van gehoord. Laat staan dat hij ook maar iets wist of het nog binnen zou komen.

Voor de zekerheid belde ik even met de Albert Heijn Klantenservice. Maar ook daar hadden ze geen flauw idee waar ik het over had. Ook navraag bij een manager van de klantenservice leverde geen rinkelende belletjes op. Wel werd mij beloofd dat ik er over gemaild zou worden.

Op dinsdag waagde ik nogmaals een poging bij de AH thuis om de hoek. Uiteraard stond er nog niks in de winkel en ook de manager wist van niks. Na mijn vraag ging hij uitgebreid het bestaande bierschap inspecteren of er niet iets tussen zat. Verder dan Hertog Jan Grand Prestige en Karakter kwam hij niet. Een speciale actie kende hij niet.

Gelukkig zit hier in de buurt ook een XL vestiging van de Albert Heijn. Nadat ik eerst de halve winkel had doorgelopen, besloot ik het toch maar weer te vragen. Een vakkenvuller wist uiteraard van niks en ook de dienstdoende manager durfde er niks over te zeggen. Teleurgesteld liep ik nog even de Gall & Gall vestiging in deze AH in. Hij wist mij te vertellen dat Het Elfde Gebod al wel binnen was en naast de groente boven op de koeling stond. Snel heb ik een aantal kruiken ingeslagen.

Een dag later krijg ik nog een mailtje van de AH Klantenservice dat Het Elfde Gebod inmiddels ook in de supermarkt om de hoek verkrijgbaar is. Het voelt als mosterd na de maaltijd. Ik begrijp best dat niet iedere medewerker alles weet over de duizenden producten die in de supermarkt liggen. Maar dat zelfs managers niks van deze mooie actie weten, zelfs als het al in hun winkel ligt, vind ik jammer. Gelukkig gingen de flesjes razendsnel de winkel uit, maar aan de kennis en aandacht vanuit de Albert Heijn heeft het niet gelegen.