Selecteer een pagina

De Brewmasters Edition van Gulden Draak wordt steeds populairder. De derde badge is al enige tijd uitverkocht bij brouwerij Van Steenberge. In diverse bierwinkels en de betere slijterijen is hij nog wel verkrijgbaar. De vierde badge komt naar verwachting in augustus uit.

In 2014 kwam de eerste editie uit van de Gulden Draak op whiskeyvaten gerijpt. Het bier is een eerbetoon aan de honderdste geboortedag van Jozef van Steenberge, die de brouwerij grootmaakte. Door de rijping krijgt het zware bier een unieke smaak. Deze smaak is zo populair, dat de brouwerij twee maanden eerder dan gepland zonder voorraad zitten.

In twee jaar tijd kwamen al drie badges uit. Brouwerij Van Steenberge is van plan om eens per jaar een badge te blijven maken. De editie 2016 is rond augustus klaar. Dit kan volgens de brouwerij ook niet eerder vanwege het brouw- en rijpingsproces van zeven maanden. Liefhebbers moeten dus nog even geduld hebben. Wel kunnen ze alvast genieten van het vernieuwde glas. Dit heeft de vorm van een drakenei, geplaatst op een rots.