Selecteer een pagina

Vergeet België met al zijn lekkere bieren, denk even niet aan Duitsland met heerlijke pilsen en weizenbieren. De komende ‘week’ staat in het teken van het Nederlandse bier. De meer dan vierhonderd brouwerijen maken zeer bijzondere brouwsels. Het is dus meer dan terecht dat van 11 tot 21 mei de vele Nederlandse brouwers en biertjes centraal staan in de Week van het Nederlandse Bier.

Deze Nederlandse bierweek wordt donderdag 11 mei geopend. Hierna volgt het driedaagse Nederlands Bierproeffestival in de Grote Kerk in Den Haag. Op dit festival staan ruim veertig Nederlandse brouwerijen. Van bekende namen als Grolsch, Heineken en Hertog Jan tot minder bekende namen zoals The Sisters Brewery, LOC Brewery, Grutte Pier en Berne Abdijbier.

Gedurende de week die volgt zijn er door het hele land diverse activiteiten bij brouwerijen en cafés. De Week van het Nederlandse Bier wordt afgesloten met de Brouwerijdagen. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 mei zetten tientallen Nederlandse brouwerijen de deuren open. Ze geven rondleidingen, proeverijen en vertellen over hun passie, hun bier.

Houdt je ook van lekker bier? Kijk voor activiteiten, deelnemende brouwerijen en tickets op de website: www.weekvanhetnederlandsebier.nl